Duitse Ebert HERA Esser Group neemt servicetak van Sitech over

De Duitse Ebert HERA Esser Group neemt de servicetak van Sitech over.  Het bedrijf gaat onder de naam Sitech als zelfstandig bedrijf binnen de Ebert Hera Esser Groep door. Na de overname gaat Sitech werken aan verbreding van het werkveld op en buiten Chemelot. Voor de 850 medewerkers is een baangarantie van vijf jaar afgesproken.

Eind 2022 werd bekend dat Sitech, de belangrijkste dienstverlener voor de chemie-industrie op het Limburgse industrie- en chemiecomplex Chemelot, zou worden opgesplitst in twee delen; de servicetak die is verkocht aan Ebert HERA Esser Group en de assettak die voorlopig doorgaat onder  de huidige 6 eigenaren op de Chemelotsite. Op termijn zal ook deze tak worden verkocht aan een strategische kapitaalkrachtige partner. De zoektocht naar een nieuwe eigenaar wordt gestart na de splitsing van de aandelen en zal waarschijnlijk medio 2024 afgerond zijn.

Ebert HERA Esser Group is een technisch dienstverlener in de Benelux en Duitsland voor de raffinage- en chemische industrie. Het bedrijf met 1.500 medewerkers is sinds 1949 actief als geïntegreerde mechanical & piping serviceprovider, voor de uitvoering van turnarounds en dagelijks onderhoud aan fabrieksinstallaties. De onderneming is geen onbekende op Chemelot waar het actief is bij de uitvoering van turnarounds.

De komende periode ligt het besluit nog bij de Ondernemingsraden van Sitech en de partners en de hoofdkantoren van de partners voor ter goedkeuring. Naar verwachting worden in mei de aandelen van de servicetak overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Dan starten de bedrijven samen met klanten en leveranciers aan een zorgvuldige transitieperiode om de continuïteit van de lopende werkzaamheden te waarborgen.

Zie ook: Sitech splitst zich op en krijgt nieuwe eigenaren

 

Delen:

monique@industrielinqs.nl