Chemelinqs24

Thema: Samen in Transitie

Wat: middagcongres en diner

Waar: Hanenhof in Geleen

Wanneer: donderdag 13 juni

 

Samen in Transitie

De chemische industrie biedt oplossingen voor de verduurzaming van de samenleving. Zo maakt zij het mogelijk om alledaagse producten – van matrassen, sportschoenen en smartphones tot medicijnen – klimaatneutraal en circulair te maken. Zodat de consument verantwoorde keuzes kan maken. Dankzij innovaties zijn versleten producten en afval bijvoorbeeld opnieuw te gebruiken voor de productie van nieuwe duurzame materialen. Met haar innovatiekracht kan de chemie ook in de toekomst zorgen voor goedbetaalde banen, voor minder impact op de wereld om ons heen en een schonere leefomgeving. Met eigen productie is Nederland bovendien minder afhankelijk van andere landen.

Steun en betrokkenheid van de samenleving – en zeker ook de jongere generatie – is onmisbaar om deze ambitie waar te maken. De band tussen de gemeenschap en de chemische sector is echter niet altijd vanzelfsprekend. Hoe kunnen we de kloof overbruggen, wederzijds begrip creëren, en samen op pad gaan naar een duurzamere toekomst? Tijdens Chemelinqs24 gaan de industrie en samenleving met elkaar de dialoog aan. Verder zet het event de mensen die in deze sector werken in de schijnwerpers met de verkiezing van de Plant Manager of the Year 2024.

 

Schrijf nu in!

 

Initiatiefnemers:

Delen:

Ik ben een creatieve ondernemer, hoofdredacteur, schrijver, filmer en moderator met een been in de journalistiek en de andere in de techniekfilosofie. Werkend vanuit motieven als duurzaamheid, veiligheid, innovatie, efficiëntie, verantwoordelijkheid. De industriële transformatie volg ik op de voet.

wim@industrielinqs.nl