Belangrijke mijlpaal Plastic2Chemicals project Indaver

Indaver heeft succesvol de eerste producten gemaakt in haar nieuwe voorbehandelingsinstallatie in Willebroek. Voorbehandeling van plastic afvalstromen is essentieel in het recyclingproces, vooral bij plastic dat niet mechanisch gerecycled kan worden, aldus het bedrijf.

Indaver wil deze end-of-life afvalplastics geschikt maken voor chemische recycling. Het voorbehandelingsproces bestaat uit drie stappen. Ten eerste wordt ieder stuk plastic gesorteerd en worden onzuiverheden verwijderd. Daarna wordt de afvalstroom gewassen en gedroogd. Tot slot maakt Indaver van de plastic flakes een hoog kwalitatieve stroom die ze kan gebruiken in haar Plastic2Chemicals fabriek.

De komende weken en maanden werkt het Indaver-team aan de verbetering van de kwaliteit en voert het de productie op. Indaver wil de voorbehandelingsinstallatie in september volledig in gebruik nemen.

Indaver start met bouw plastic recycling plant in Antwerpse haven

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl