BLUEALP RES

BlueAlp bouwt geavanceerde plastic recycling installatie voor Italiaanse afvalverwerker

Het Nederlandse innovatieve bedrijf BlueAlp gaat samen met de Italiaanse afvalverwerker Recupero Etico Sostenible (RES) de eerste geavanceerde plastic recycling fabriek in Italië bouwen. De twee partijen denken de installatie halverwege 2026 in gebruik te kunnen nemen.

Volgens de overeenkomst tussen de twee bedrijven levert BlueAlp een technologielicentie en zorgt het voor de engineering, procurement en bouw van de fabriek. Het bedrijf zal deze werkzaamheden in Eindhoven uitvoeren. RES installeert de nieuwe faciliteit in Pettoranello del Molise in Zuid-Italië. De installatie krijgt een capaciteit om jaarlijks 20 kiloton gemengd plastic te verwerken.

De fabriek maakt gebruik van de gepatenteerde pyrolyse technologie van BlueAlp. Het is de eerste fabriek voor geavanceerde plastic recycling op deze schaal in Italië. De installatie wordt direct naast de bestaande mechanische recyclingfaciliteiten van RES gebouwd. Zo kunnen plastics die niet mechanisch kunnen worden gerecycled, zoals bepaalde plastic folies, hier chemisch worden behandeld. RES is de eerste afvalverwerker in Italië die deze technologie toepast.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl