autobanden

Low Sulphur Fuels werkt aan demo-installatie elektrochemische recycling autobanden

Low Sulphur Fuels (LSF) werkt samen met TransitionHERO aan een haalbaarheidsstudie en het ontwerp van een demonstratie-installatie voor de productie van pyrolyse-olie en carbon black uit afval-olie, rubber banden en plastics. Het bedrijf krijgt voor deze ontwikkeling ook een subsidie van RVO via de regeling Topsector Energie Industrie.
LSF heeft een chemisch recycling proces ontwikkeld om gebruikte olie, rubber banden en plastics om te zetten in onder andere pyrolyse-olie. De technologie maakt gebruik van geavanceerde elektrochemie om de moleculaire structuur van de grondstoffen te veranderen zodat het zwavel, chloor, stikstof en andere verontreinigingen kan verwijderen.
Het bedrijf zoekt investeerders, bijvoorbeeld business angels, om haar ontwikkelingen sneller naar de markt te brengen.
Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl