Basf Ludwigshafen

BASF zet gesloten fabrieken Ludwigshafen in de verkoop

BASF en International Process Plants (IPP), actief in de aankoop en verkoop van procesinstallaties, hebben een overeenkomst gesloten voor de verkoop van de ammoniak-, methanol- en melaminefabrieken op de site van het Duitse bedrijf in Ludwigshafen. BASF kondigde eerder aan dat het deze fabrieken zou sluiten in verband met grootschalige herstructureringen op de site.

Het gaat om een productie-installatie voor ammoniak (380 kton/jaar), methanol (165 kton/jaar en melamine (51 kton/jaar). IPP laat weten deze fabrieken te verkopen en kunnen verhuizen. De bedrijven maken geen financiële details over de overeenkomst of over de verkoop bekend.

IPP geeft aan dat de faciliteiten een interessante mogelijkheid zijn voor bedrijven die hun productiecapaciteit willen uitbreiden met bestaande activa De ammoniakfabriek verbruikt 0,97 Tm3 aardgas als grondstof en brandstof per ton ammoniak. De melaminefabriek verbruikt 2,6 ton ureumkristal per ton melamine en heeft een energieverbruik van 0,27 Tm3 aardgas per ton melamine. De methanoleenheid kan ook worden gebruikt in een groen methanolproject.

Basf snijdt in Ludwigshafen: schrapt 2600 banen en sluit fabrieken

BASF maakt nieuw kostenreductieprogramma bekend bij presentatie jaarcijfers

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl