Noord-Europese landen maken afspraken over CO2-transport en -opslag

Nederland, Noorwegen, Denemarken, België en Zweden hebben afspraken gemaakt over het grensoverschrijdend transport en de opslag van CO2. Deze overeenkomst volgt op diverse bilaterale afspraken tussen de verschillende landen.

Met de overeenkomsten vallen een aantal obstakels weg naar goed functionerende markt voor koolstofafvang en -opslag in het Noordzeegebied. De samenwerking is een belangrijke stap in de ontwikkeling van een open Europese CCS-markt. Demissionair minister van Klimaat en Energie Rob Jetten gaf aan goede hoop te hebben dat de verklaring binnenkort zal worden gevolgd door een concreet project tussen Nederland en Noorwegen.

Op de foto: De CO2 ontvangstinstallatie van Northern Lights in Øygarden – Noorwegen

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl