start bouw fermentatiefabriek BASF Ludwigshafen

BASF start bouw fermentatie-fabriek op Ludwigshafen-site

BASF is begonnen met de bouw van een nieuwe fermentatie-installatie voor biologische en biotechnologische gewasbeschermingsproducten op haar site in Ludwigshafen. Het Duitse chemiebedrijf verwacht de nieuwe fabriek in de tweede helft van 2025 op te kunnen starten.

Het bedrijf kondigde in oktober aan te investeren in een nieuwe fermentatie-installatie. Met de nieuwe fabriek is een investering van ‘ettelijke tientallen miljoenen euro’s’ gemoeid. Op de fabriek komen dertig mensen te werken in productie, logistiek, engineering en onderhoud.

BASF gaat de installatie gebruiken voor de productie van biologische antischimmelproducten en zaad-behandelingsmiddelen. Ook zal er een bouwsteen voor een nieuw insecticide worden geproduceerd. In de fabriek zetten micro-organismen glucose en andere hernieuwbare grondstoffen om in de gewenste producten.

Transitie site Ludwigshafen

BASF investeert in de installatie vanwege de groeiende vraag naar biologische gewasbeschermingsproducten. Daarbij is de fermentatietechnologie in te zetten voor de productie van een brede reeks aan andere innovatieve producten. De investering maakt deel uit van de transitie van de site in Ludwigshafen naar innovatieve productieprocessen met een lagere energie-intensiteit en het gebruik van duurzame grondstoffen.

Basf investeert in fermentatie-installatie voor gewasbeschermingsproducten

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl