Investering in plastic Recycler

Pryme start productie Rotterdamse fabriek succesvol op

Pryme heeft de productie van haar eerste fabriek in Rotterdam ‘Pryme One’ succesvol opgestart. In de eerste fase zal het bedrijf het proces kalibreren voor plastic grondstoffen met diverse specificaties.

Gedurende de eerste fase, gepland voor januari en februari, zal Pryme verschillende types niet vloeibaar industrieel en ‘post-consumer’ afvalplastic aan de reactor voeden. In deze fase zal het bedrijf het proces kalibreren voor de verschillende grondstoffen en de prestaties van de fabriek optimaliseren. In deze eerste fase zal de productie gelimiteerd zijn.

Na de eerste fase zal Pryme via de extruders gesmolten plastic aan de reactor voeden. In deze fase woden de front-end (grondstof toevoegen) en de back-end (reactor en condensator) op elkaar aangesloten om de productie te kunnen opvoeren.

Deze tweede fase zal doorlopen tot in het derde kwartaal van dit jaar. Hierna start het bedrijf met de derde fase, waarin het bedrijf toewerkt naar de maximale capaciteit. Jaarlijks zou de installatie 40.000 ton plastic afval kunnen omzetten in 30.000 ton vloeibaar plastic afval – first oil. Een belangrijke mijlpaal hiervoor bereikte het bedrijf vorige week, toen het lukte de reactor tot meer dan 600 graden Celsius te verhitten. Bij deze temperatuur werd het niet-gesmolten plastic afval omgezet in first oil en as.

Investering voor innovatieve plastic recycler Pryme

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl