Skyline fornuizen Shell

Pryme past leveringscontract Shell aan

Pryme heeft haar leveringscontract met Shell aangepast. Het bedrijf geeft geen details over de aard van de aanpassing, maar stelt dat deze ervoor zorgt dat het contract nu in lijn is met de marktcondities voor pyrolyse-olie. Met het aangepaste contract verwacht Pryme dat de financiële prestaties van de nieuwe fabriek, Pryme One, zullen verbeteren.

Het contract is aangepast op de lessen die Pryme heeft geleerd over deze nieuwe toeleveringsketen. Pryme gaat volgens het contract pyrolyse-olie leveren als grondstof voor de nieuwe Upgrader van Shell in Moerdijk. Onlangs startte Pryme in Rotterdam haar eerste (demonstratie-)installatie voor de productie van pyrolyse-olie uit afvalplastic op. Het aangepaste contract onderstreept dat Shell de primaire afnemer van de pyrolyse olie zal zijn. Pryme denkt de eerste pyrolyse-olie de komende weken al aan Shell te kunnen leveren. Zodra de Upgrader van Shell wordt opgestart, kan deze worden gebruikt als grondstof.

Pryme startte in januari haar eerste fabriek voor de productie van pyrolyse-olie uit afvalplastics op in de haven van Rotterdam. De installatie zal ongeveer 40.000 ton afvalplastic per jaar verwerken door middel van chemische recycling.

Pryme start productie Rotterdamse fabriek succesvol op

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl