Plastic afval

Investeringsfonds Groningen steekt miljoenen in geavanceerde plastic recycling

Het Circular Plastics Fund van Infinity Recycling heeft met het toetreden van drie nieuwe partners een totaal kapitaal van 135 miljoen euro bereikt. Het fonds investeert in bedrijven die technologie voor geavanceerde plastic recycling willen opschalen.

Eén van de nieuwe partners is het Investeringsfonds Groningen (IFG). Infinity Recycling lanceerde het Circular Plastics Fund in februari 2022. Sindsdien investeerde het in vijf bedrijven. Infinity Recycling werd in 2019 opgericht om een markt te creëren voor afvalstromen door te investeren in technologieën die de plastics industrie circulair kunnen maken.

In september maakte Infinity Recycling bekend een bedrag van ruim honderd miljoen euro te hebben opgehaald voor het fonds. Deze bijdrage kwam vanuit het Europese Investeringsfonds en GC Ventures.

Het initiële streefbedrag van het fonds is 150 miljoen euro.

Infinity Recycling haalt ruim 100 miljoen euro op voor Circular Plastics Fund

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl