Coolbrook elektrische kraker demo Geleen

Coolbrook doet succesvolle elektrische kraaktest in pilot Brightlands Chemelot Campus

Het is Coolbrook gelukt om op haar grote schaal pilotinstallatie op de Brightlands Chemelot Campus nafta elektrisch te kraken. Het bedrijf ontwikkelde een technologie, de RotoDynamic Reactor, voor het elektrisch stoomkraken van nafta.

Coolbrook gaat deze positieve resultaten gebruiken om de technologie in 2024 en daarna verder op te schalen. Eerst zal het bedrijf verschillende grondstoffen testen. Later zal het ook tests doen met gerecyclede en hernieuwbare grondstoffen. Coolbrook zegt nu klaar te zijn om RDR apparatuur op industriƫle schaal te leveren en in te passen in projecten bij klanten. Het bedrijf verwacht de eerste projecten in 2024 te lanceren.

Eerder dit jaar voerde Coolbrook al succesvolle tests uit met haar RotoDynamic Heater technologie die toegepast kan worden in veel verschillende industriƫle sectoren voor hoge temperatuur processen, tot 1700 graden Celsius.

Coolbrook neemt elektrische demo-kraker Geleen in gebruik

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl