Solvay hoofdkantoor Brussel

Solvay bouwt elektrisch fornuis bij silicafabriek in Frankrijk

Solvay gaat een elektrisch fornuis bouwen bij de silicafabriek op haar site in het Franse Collonges. Dankzij deze elektrische installatie kan het de CO2-emissies op deze site met 20 procent reduceren. Solvay wil de installatie in 2025 in gebruik nemen.

Solvay wil haar silica-activiteiten tegen 2040 CO2-neutraal maken. De investering in het elektrische fornuis is de eerste mijlpaal voor de site in Collonges om dit te bereiken. Op de lokatie, in de buurt van Lyon, wordt silica geproduceerd voor verschillende toepassingen, van batterijmaterialen tot diervoeders.

Het project om de elektrische installatie te bouwen ontvangt een bijdrage uit het Franse Herstel Plan. In totaal heeft Solvay sinds 2019 59 projecten lopen voor wat betreft de energietransitie. In totaal reduceert het bedrijf hiermee haar CO2 emissies met 3,4 miljoen ton.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl