Nouryon neemt meststoffenproducent over

Nouryon Delfzijl krijgt ISCC PLUS certificering voor groen MCA

Nouryon Delfzijl is gecertificeerd volgens de internationale norm voor duurzaamheids- en koolstofcertificering ISCC PLUS voor de productie van groen monochloorazijnzuur (MCA). Het bedrijf is de eerste en enige producent van groene MCA die is afgeleid van duurzaam gewonnen grondstoffen.

‘We zijn verheugd dat we de eerste leverancier zijn die groene MCA aanbiedt als een bouwsteen voor onze klanten die bijdraagt aan hun duurzaamheidsdoelstellingen’, zegt Joppe Smit, Senior Vice President Natural Resources and Intermediates bij Nouryon.

MCA wordt gebruikt bij de productie van carboxymethylcellulose (CMC), agrochemicaliën, oppervlakteactieve stoffen en andere functionele chemische bouwstenen die essentieel zijn voor de bouw, gewasbescherming, levensmiddelenadditieven, producten voor persoonlijke verzorging, schoonmaakmiddelen en geneesmiddelen. Nouryon’s groene MCA is een duurzaam alternatief dat een aanzienlijke vermindering van de koolstofvoetafdruk van producten biedt, terwijl het dezelfde kwaliteit en prestaties levert.

Delen:
Tags

monique@industrielinqs.nl