Circtec tekent achtjarige afnameovereenkomst met bp voor productie fabriek Delfzijl

Circtec, dat in Delfzijl een fabriek gaat bouwen die via pyrolyse afgedankte banden omzet in transportbrandstoffen, chemicaliën en carbon black, heeft een achtjarige overeenkomst getekend met bp  voor de afname van hernieuwbare scheepsbrandstof en grondstof voor circulaire nafta. Ook investeert bp €12,5 miljoen in de fabriek.

Volgens de overeenkomst neemt bp tot 60.000 ton HUPATM hernieuwbare scheepsbrandstof en tot 15.000 ton petrochemische grondstof voor circulaire nafta per jaar af van Circtecs nieuwe fabriek in Delfzijl.

De €285 miljoen kostende nieuwe fabriek zal de capaciteit hebben om 200.000 ton afvalbanden per jaar te verwerken tot HUPATM hernieuwbare scheepsbrandstof, grondstof voor circulaire nafta petrochemische en circulair chemisch teruggewonnen carbon black (rCB). De bouw van de nieuwe fabriek gaat dit jaar van start. De eerste fase wordt in 2025 operationeel.

De fabriek in Delfzijl is Circtecs eerste investering in een fabriek op commerciële schaal. Het is de bedoeling dat er wereldwijd verschillende nieuwe fabrieksprojecten bij komen, te beginnen met Noord-Amerika en Zuidoost-Azië.

In 2021 werd al een lange termijn-afnamepartnerschap aangekondigd met Birla Carbon, een van ’s werelds grootste producenten van het chemische carbon black, voor de volledige output van de nieuwe fabriek in Delfzijl van teruggewonnen carbon black (rCB).

Circtec wil in Delfzijl afgedankte banden omzetten in grondstoffen

Delen:

monique@industrielinqs.nl