houtsnippers

Perpetual Next investeert 450 miljoen euro in biomethanolfabriek Estland

Perpetual Next gaat een grootschalige biomethanolfabriek in Estland bouwen. Het Nederlandse bedrijf denkt de nieuwe installatie in 2027 in gebruik te kunnen nemen.

Het bedrijf heeft momenteel al een fabriek voor de productie van biocarbon uit houtachtige afvalstromen in Estland. Perpetual Next wil de biomethanolfabriek op dezelfde site bouwen. Biomethanol kan worden geproduceerd door biocarbon te vergassen. Het bedrijf wil de huidige productie van biocarbon daarom uitbreiden, zodat dit als grondstof kan dienen voor de productie van biomethanol op de site. Perpetual Next investeert 450 miljoen euro in de bouw van de nieuwe fabriek. Het bedrijf geeft aan dat de eerste klanten zich al voor het biomethanol hebben gemeld. Het project in Estland wordt een kopie van de biocarbon en biomethanolfabriek die het bedrijf momenteel in Delfzijl ontwikkelt.

Vergunningsprocedure

Perpetual Next is begonnen met de vergunningaanvraag in Estland. René Buwalda, CEO van het bedrijf stelt dat de procedures in Estland sneller verlopen dan in Nederland. Dat is één van de redenen voor het bedrijf om juist in het buitenland uit te breiden. Het bedrijf kondigde onlangs ook aan uit te breiden in de Verenigde Staten middels de oprichting van een joint venture. De komende vijf jaar wil het via deze joint venture drie biocarbon-fabrieken bouwen. Ook zoekt het momenteel naar locaties om biomethanolfabrieken te vestigen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl