Rendering BLC

Bunge Loders Croklaan start bouw nieuwe fabriek

De eerste paal voor de nieuwe duurzame fabriek van Bunge Loders Croklaan in Gemeente Zaanstad zit in de grond. Dat liet Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning in de Provincie Noord-Holland weten.

Het bedrijf liet afgelopen zomer weten dat het een nieuwe fabriek ging bouwen op industrieterrein HoogTij aan het Noordzeekanaal. Op de nieuwe site worden de activiteiten van twee bestaande sites van BLC samengevoegd. Momenteel heeft het bedrijf een terminal in Rotterdam en een verwerkingsfabriek in Wormerveer. De nieuwe duurzame fabriek vervangt de productielocatie van moederbedrijf Bunge in Rotterdam die het bedrijf in 2021 verkocht aan Neste.

BLC wil op de nieuwe locatie in 2030 de uitstoot met 90 procent verminderen ten opzichte van de huidige gezamenlijke uitstoot in Wormerveer en Rotterdam. BLC heeft zijn roots in Zaanstad. Het bedrijf startte in 1891 als Crok & Laan en groeide door de jaren heen uit tot een wereldspeler.

De Rotterdamse site werd in 2021 verkocht aan Neste. Tot en met 2024 huurt Bunge de site op de Maasvlakte van Neste.

Na de verhuizing krijgt de huidige BLC-locatie in Wormerveer een woon-werkbestemming.

Bunge Loders Croklaan bouwt nieuwe fabriek aan Noordzeekanaal

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl