Koole Botlek SAF-uitbreiding

Koole Tankstorage Botlek investeert in nieuwe SAF-destillatie-unit

Koole Tankstorage Botlek gaat investeren in een tweede destillatie-unit waar het bedrijf Sustainable Aviation Fuel zal produceren. Het bedrijf voert hiermee de capaciteit op van 200.000 ton tot 650.000 ton grondstoffen per jaar.

Koole is al gestart met de bouw van de nieuwe installatie. Het bedrijf besloot om te investeren in extra capaciteit vanwege de EU-verplichting voor de luchtvaart om bio-brandstoffen bij te mengen. In 2030 met 6 procent van de luchtvaartbrandstof duurzaam zijn. In de hele wereld worden momenteel fabrieken gebouwd voor de productie van SAF.

Koole Tankstorage Botlek denkt dat de nieuwe installatie in 2025 gereed zal zijn. Volgens Koole hebben al meerdere klanten capaciteit geboekt voor de nieuwe faciliteit.

Foto: Van der Kloet Fotografie & Videoproducties

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl