JTF subsidie voor superkritisch CO2 als oplosmiddel

JTF-subsidie voor PVC-upcycling met superkritisch CO2

Het innovatieve project PVC upcycling met superkritische CO2 heeft als eerste Noord-Nederlandse project 2,5 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit het Just Transition Fund (JTF). Dit project richt zich op het hergebruiken van PVC-houdende materialen, zodat deze weer als grondstof kunnen worden hergebruikt in andere producten.

In het project kijken de deelnemende partijen naar de scheiding van PVC van vaste stoffen, weekmakers en niet meer bruikbare bestanddelen met behulp van superkritische CO2. Het project wordt uitgevoerd door CessCO2, in samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen, Prysmian Netherlands, Deepgrooves, Rene Langevoort B.V. en Henriette Vaalburg B.V..

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl