ReSolved Technologies

ReSolved Technologies kan opschalen dankzij investering

ReSolved Technologies ontvangt een seed-investering van een miljoen euro van Brightlands Venture Partners en de ifund Foundation. Het bedrijf gebruikt de investering om haar technologie verder te ontwikkelen en op te schalen naar pilotschaal.

ReSolved Technologies wil een circulaire materiaalketen ontwikkelen voor engineering plastics en zacht PVC. Het maakt hierbij gebruik van een recycling methode gebaseerd op oplosmiddelen. Plastics worden selectief opgelost, waarna de oplossing wordt opgezuiverd. Alle achtergebleven, moeilijk te verwijderen, additieven worden hierbij verwijderd. Hierdoor hebben de gerecyclede materialen een vrijwel identieke kwaliteit als nieuwe materialen. De grondstoffen komen uit moeilijk te recyclen afvalstromen. ReSolved denkt dat haar recyclingtechnologie complementair is aan andere bestaande en nieuwe recyclingtechnieken.

Industriële partners

Met de investering kan ReSolved haar technologie verder ontwikkelen, valideren en commercialiseren. Het bedrijf kan nu een stap maken naar pilot-schaal productie. Het bedrijf kan hiermee gerecycled materiaal maken voor een breed scala aan toepassingen. Denk hierbij aan elektronische apparatuur, automotive en de bouw en constructie-industrie. Het bedrijf wil nu ook overeenkomsten sluiten met industriële partners om marktintroductie te versnellen.

Lees ook:

Dragons’ Den: recycling engineering plastics by dissolving

 

Delen:

Ik ben een creatieve ondernemer, hoofdredacteur, schrijver, filmer en moderator met een been in de journalistiek en de andere in de techniekfilosofie. Werkend vanuit motieven als duurzaamheid, veiligheid, innovatie, efficiëntie, verantwoordelijkheid. De industriële transformatie volg ik op de voet.

wim@industrielinqs.nl