autobanden

Opslagbedrijf VTTI investeert in Noorse autobanden recycler

VTTI gaat samenwerken met de Noorse recycler van autobanden Wastefront. De twee partijen willen binnen vijf jaar meerdere installaties bouwen voor de verwerking van oude autobanden op de sites van VTTI wereldwijd. Met deze investering, en de plannen voor nieuwe installaties maakt VTTI een stap richting haar doelstelling om tegen 2028 tenminste de helft van haar activiteiten te richten op nieuwe energie en transitie.

Volgens de overeenkomst investeert VTTI 43 miljoen euro in Wastefront. Met deze investering begint Wastefront dit jaar nog met de bouw van een nieuwe fabriek in de haven van Sunderland in Noordoost Engeland. De eerste fase van deze installatie moet in 2026 volledig operationeel zijn. Een tweede deel van de overeenkomst richt zich op de ontwikkeling van acht gezamenlijke nieuwe fabrieken voor de verwerking van autobanden. In de nieuwe plants wordt de technologie van Wastefront toegepast, terwijl VTTI operator zal zijn.

Wastefront past pyrolyse toe om autobanden in carbon black, gas, pyrolyse-olie en warmte om te zetten. Carbon black is een toevoeging in de productie van autobanden en andere rubber- en plastic producten. De bedrijven schatten dat jaarlijks 31 miljoen ton banden aan het einde van hun levensduur zijn.

VTTI heeft wereldwijd 17 opslagterminals voor verschillende producten.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl