Bacterien

Photanol concentreert pilot-activiteiten op Chemie Park Delfzijl

Het innovatieve bedrijf Photanol dat bacteriën gebruikt om CO2 om te zetten in chemicaliën gaat alle pilot-activiteiten in Delfzijl uitvoeren. Delfzijl wordt het focuspunt voor procesopschaling en proefproducties en de locatie op het Science Park in Amsterdam (Science Park) blijft zich richten op de ontwikkeling van hoogproductieve cyanobacteriën.

Photanol werkt sinds twee jaar op het Chemie Park in Delfzijl aan de procesontwikkeling voor de productie van hernieuwbare chemicaliën met behulp van cyanobacteriën. Volgens het bedrijf is het een optimale plek om te experimenteren en ontwikkelen. Photanol produceerde afgelopen winter een aantal batches van een organisch zuur op kilogramschaal. Hiertoe paste het binnenreactoren toe. Nu werkt de onderneming aan het optimaliseren van de buitenreactoren en is het ook bezig met het opschalen van de succesvolle elementen van het proces.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl