Exxon gunt contract FEED-studie geavanceerde plastic recycling installaties

ExxonMobil heeft aan het engineeringbedrijf Kent het contract gegund voor de FEED-studies voor de zeven advanced recycling installaties die het wil realiseren. Ook op de sites in Rotterdam en Antwerpen heeft ExxonMobil een dergelijke installatie voorzien.

Kent had al een EPCM contract voor de advanced recycling installatie van het bedrijf in Baytown in Texas. Deze installatie draait sinds december 2022 en is met een capaciteit van 30.000 ton per jaar nu één van de grootste geavanceerde recycling installaties van Noord-Amerika. Voor de plannen van verdere van dergelijke installaties in Baytown, Beaumont, Baton Rouge en Joliet in de VS, Sarnia in Canada en in Rotterdam en Antwerpen heeft ExxonMobil een FEED-contract gegund aan Kent.

500.000 ton per jaar

De zeven nieuwe installaties maken deel uit van het advanced plastics recycling global portfolio programma. Voor ExxonMobil betekenen de FEED-studies voor deze installaties een belangrijke mijlpaal in de plannen om uit te breiden in geavanceerde recycling. Het bedrijf wil tegen eind 2026 een geavanceerde recyclingcapaciteit van 500.000 ton per jaar realiseren.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl