Coca-Cola stapt over op 100 procent gerecycled plastic

De flessen van Coca-Cola in Nederland zijn in 2021 gemaakt van honderd procent gerecycled plastic. Nieuw plastic is niet meer nodig. Na Zweden is Nederland het tweede land ter wereld waar deze overstap wordt gemaakt. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Jaarlijks bespaart Coca-Cola in Nederland hiermee ruim 10.000 ton nieuw virgin plastic. Daarnaast levert het een CO2-besparing op van 21 procent per jaar op de plastic flessen (ten opzichte van 2019). De transitie start vanaf volgende maand met alle kleine plastic flesjes, gevolgd door alle grote plastic flessen in 2021. De dop en het etiket zijn dan nog niet gemaakt van gerecycled plastic.

Lokaal

De plastic flessen blijven volledig recyclebaar zodat ze steeds opnieuw kunnen worden gebruikt als grondstof voor nieuwe flessen. Het plastic is afkomstig van het Nederlandse Morssinkhof Plastics, waarmee Coca-Cola een langdurig partnerschap heeft.

In Nederland is Coca-Cola de eerste frisdrankproducent die voor het volledige portfolio stopt met het gebruik van nieuw plastic in flessen. Eerder introduceerde de producent al flessen van honderd procent gerecycled plastic voor de merken Chaudfontaine en Fuze Tea. Het bedrijf pakt hier nu versneld op door met het volledige lokaal geproduceerde portfolio in Nederland waaronder de merken Coca-Cola, Sprite en Fanta.

Delen:
Author