Taqa mag Gasopslag Bergermeer uitbreiden

Taqa heeft toestemming gekregen om meer gas op te slaan in de Gasopslag Bergermeer. De minister van Economische Zaken en Klimaat heeft dat vorige week bekendgemaakt.

Om de opslagcapaciteit te vergroten wil Taqa de druk van 133 bar verhogen naar 150 bar. Hierdoor kan meer aardgas in het leeg geproduceerde reservoir kan worden opgeslagen. Met de uitbreiding van de opslagcapaciteit kan Taqa efficiƫnter gebruik maken van de installaties. Het bedrijf verwacht de extra capaciteit in het laatste kwartaal van 2020 te gaan benutten.

De Gasopslag Bergermeer voorziet nu in de gemiddelde jaarlijkse gasbehoefte van 2,5 miljoen Nederlandse huishoudens. Door de uitbreiding worden dat 3 miljoen huishoudens. Dit is belangrijk omdat de binnenlandse gasproductie op termijn terugloopt terwijl er voorlopig nog behoefte blijft aan gas als energiebron.

De installatie hoeft niet verbouwd te worden. Deze is al ontworpen om de extra hoeveelheid gas te kunnen verwerken.

Delen:
Author