LBC TT uitbreidingsproject

LBC Tank Terminals breidt uit in Rotterdam

LBC Tank Terminals gaat haar terminal in Rotterdam uitbreiden met 98 duizend kubieke meter aan opslagcapaciteit. Het bedrijf heeft hiertoe de definitieve investeringsbeslissing genomen. In totaal loopt hiermee de opslagcapaciteit van het bedrijf in Rotterdam in 2026 op tot 280 duizend kubieke meter.

De uitbreiding in Rotterdam maakt deel uit van het meerjarige uitbreidingsprogramma van LBC Tank Terminals. Het bedrijf richt zich op de groeiende vraag naar opslag van chemicaliën in Noord-West Europa. In 2017 rondde LBC de eerste fase van het uitbreidingsprogramma af met een nieuwe jetty met afmeerposities voor zowel zee- als binnenschepen en een laadstation voor vrachtauto’s. Ook werd de opslagcapaciteit toen uitgebreid met 36 duizend kubieke meter. Het bedrijf rondde in 2021 de tweede fase van het programma af met de realisatie van twee extra laadposities bij de jetty en 70 duizend kubieke meter extra opslagcapaciteit.

LBC heeft nu de definitieve investeringsbeslissing genomen voor de derde fase. Deze omvat de bouw van drie extra tank pits voor 36 nieuwe opslagtanks en nieuwe laadfaciliteiten voor treinen. Het project wordt stapsgewijs uitgevoerd. Het bedrijf verwacht oplevering tussen het vierde kwartaal van 2025 en het eerste kwartaal van 2026.

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl