Emerson controlekamer

Emerson moderniseert automatisering LyondellBasell Wesseling

Emerson gaat de controlesystemen en software van LyondellBasell op de site in het Duitse Wesseling vernieuwen. Met de toepassing van geavanceerde automatiseringstechnologie wordt de besturing van de ethyleenkraker en de butadieenfabriek verbeterd. Emerson zal het nieuwe systeem gedurende de geplande onderhoudsstop later dit jaar implementeren.

De site in Wesseling is de grootste productielocatie van LyondellBasell in Europa. Als onderdeel van een wereldwijd moderniseringsprogramma standaardiseert het bedrijf de controlesystemen van de sites. Emerson zal de nieuwe hard- en software gedurende de twee weken durende turnaround inbouwen.

De nieuwe systemen zorgen ervoor dat LyondellBasell sneller aanpassingen in de procescontrole kan doen om de efficiency te verbeteren. Volgens Emerson wordt het plant management bovendien eenvoudiger en zijn problemen eerder zichtbaar.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl