Stadsverwarming Uniper Evonik

Uniper gebruikt restwarmte Evonik voor stadsverwarming

Evonik en Uniper werken samen in een districtsverwarmingproject in Gelsenkirchen. Het project Technical Options for Thermal Energy Recovery (TORTE) maakt gebruik van restwarmte uit de productie van isoforon op de site van Evonik in Herne. Tegen het einde van dit jaar wordt de warmte aan het lokale districtsverwarmingsnetwerk geleverd.

Uniper plaatste een grote warmte pomp om de lage temperatuur warmte op te waarderen, zodat deze gebruikt kan worden in de stadsverwarming. Dankzij dit warmte-terugwin systeem wordt de CO2 uitstoot met 1750 ton per jaar gereduceerd.

Op de site in Herne staan 17 fabrieken van Evonik. Het bedrijf werkt er ook aan een nieuw type elektrolyse-technologie. Deze wil Evonik inzetten om waterstof te produceren die als grondstof kan dienen voor de productie van isoforondiamine (IPD).

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl