Sarroch Refinery Saras

Vitol neemt aandeel in Italiaans oliebedrijf Saras

Vitol heeft het aandeel van ongeveer 35 procent, dat de familie Moratti in Saras had, overgenomen. Het energiebedrijf bezit onder andere een raffinaderij in Sardinië, waar het 300 duizend vaten olie per dag verwerkt.

Naast de Sarroch-raffinaderij is Saras ook eigenaar van een elektriciteitscentrale die met een capaciteit van 575 MW in 40 procent van de energie op het eiland voorziet. Ook is de onderneming actief in duurzame energie-opwekking. Zo heeft het een geïnstalleerd vermogen van 171 MW aan windenergie. Daarnaast heeft het voor 593 MW aan windenergie en voor 79 MW aan zonne-energie in de pijplijn.

Met de overname heeft Vitol een aandeel in zeven raffinaderijen met een totale capaciteit van 800 duizend vaten per dag. Ook bezit het dan een aandeel in 4 GW aan traditionele energieopwekking en 1,4 GW aan duurzame energieopwekking.

Vitol betaalt 1,75 euro per aandeel aan de Moratti’s, voor een totaal van 1,7 miljard euro. Als de transactie wordt goedgekeurd door de betreffende autoriteiten, zal het aandeel van de beurs van Milaan verdwijnen. Saras werd 62 jaar geleden door Angelo Moratti opgericht. De huidige president van het bedrijf is Massimo Moratti, die tevens jarenlang voorzitter was van voetbalclub Internazionale uit Milaan.

Foto: Saras S.p.A.

 

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl