Dow Terneuzen

Nieuwe rubriek: kort nieuws

De redactie van Industrielinqs introduceert de rubriek ‘kort nieuws’. We geven een actueel overzicht van korte berichten, die we interessant achten voor de markt. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld nieuwe contracten, benoemingen, jubilea, prijzen en overnames. In deze editie onder andere nieuws over Invista, Mourik, TotalEnergies, Dow en Plant One.

  • Invista zoekt een koper voor haar nylon-vezel activiteiten. Het bedrijf, sinds 2004 onderdeel van Koch Industries schrijft dat het strategische alternatieven zoekt voor de divisies die vezels voor airbags en de industrie produceren en tevens voor de Cordura-activiteiten en vijf ondersteunende productielocaties in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk en China. Het oude bedrijfsonderdeel van DuPont heeft in Nederland een vestiging in de Botlek.

 

  • Mourik Global heeft een nieuw onderhoudscontract gesloten met LyondellBasell op de Maasvlakte. Het contract betreft mechanische en reinigingsactiviteiten. Ook sloot de contractor een overeenkomst met Ineos voor de levering van catalyst handling diensten voor alle Europese sites van Ineos.

 

  • De Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) heet voortaan NedZero. Volgens de branchevereniging weerspiegelt deze naam de ambitie om het volledige Nederlandse energiesysteem CO2-vrij te maken beter. NedZero vertegenwoordigt de volledige Nederlandse windenergie sector, bestaande uit ontwikkelaars, eigenaren, fabrikanten, (onderhoud)contractors, OEM’s, adviseurs, havenbedrijven, kennisinstellingen en investeerders. De organisatie heeft ongeveer 300 leden.

 

  • De voorloper van TotalEnergies, Compagnie Française des Pétroles, werd honderd jaar geleden opgericht. Om precies te zijn op 28 maart 2024. Het bedrijf viert daarom dit jaar haar 100-jarig jubileum.

 

  • Vanaf april 2024 is Tabita Verburg de nieuwe Dow Area President voor de regio Benelux, Frankrijk, Spanje, Portugal, Verenigd Koninkrijk en Nordics. Verburg volgt daarmee Anton van Beek op. (Op de foto de site van Dow Benelux in Terneuzen).

 

  • Plant One heeft de Bioprocess Pilot Faciliteit op de Biotech Campus in Delft overgenomen. Hiermee wordt de huidige bioproces faciliteit verder ontwikkeld tot pilot-installatie voor bedrijven die biobased of biotechnologische processen willen testen op pilotschaal.

 

  • SolydEra, Bosal Energy en VDL Groep gaan samenwerken op het gebied van Solid Oxide Elektrolysers en Solid Oxide Fuel Cells. SolydEra is gespecialiseerd in dit type elektrolyse en brandstofcel-technologie. Door de samenwerking met Bosal en VDL denkt het bedrijf de technologie sneller naar de markt te kunnen brengen.
Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl