Chemiepark De Valgen Delfzijl - PPG

PPG wil silica-business – met vestiging in Delfzijl – verkopen

PPG wil haar silica-business verkopen. Het bedrijf heeft Morgan Stanley in de arm genomen als financieel adviseur voor de verkoop. Het bedrijfsonderdeel waarvoor PPG een ‘strategisch alternatief’ zoekt, heeft ook een vestiging in Delfzijl.

De silica-business van PPG maakt silica-poeders die worden toegepast als additief in een breed spectrum aan producten. De Nederlandse productie gaat met name naar de autobanden-industrie. In 2023 droeg de silica-business één tot twee procent bij aan de netto omzet van PPG.

Het bedrijf wil deze activiteiten verkopen aan een ander bedrijf of verzelfstandigen. PPG denkt halverwege 2024 meer bekend te kunnen maken over de toekomst van de silica-business. De onderneming geeft aan dat het nu nog niet duidelijk is wat de uitkomst van de strategische verkenning is. Gedurende dit proces zal PPG geen updates geven over de voortgang.

In totaal werken er zo’n 350 werknemers bij de silica-business van PPG. In Delfzijl zijn dat er ruim 50. Daarnaast heeft het bedrijf een productielocatie in Louisiana en een kleine batch installatie in Ohio. In Monroeville in Pennsylvania heeft het voorts een laboratorium en een pilotinstallatie.

PPG produceert sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw silica-producten. Vorig jaar vierde de productielocatie in Delfzijl haar dertigjarige bestaan.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl