Bayportsite LyondellBasell

Ineos Oxide betaalt 700 miljoen euro voor ethyleenoxide-business LyondellBasell

LyondellBasell heeft vandaag bekend gemaakt dat het haar ethyleenoxide en -derivaten business verkoopt aan Ineos Oxide. De productielocatie in Bayport in Texas maakt deel uit van de verkoop. LyondellBasell besluit tot de verkoop omdat het niet tot de activiteiten behoort waarin het bedrijf wil groeien.

De ethyleenoxide en derivaten business in Bayport produceert ethyleenoxide en diverse derivaten. Het gaat om een fabriek voor ethyleenoxide met een capaciteit van 420 duizend ton, 375 duizend ton ethyleenglycol en 165 duizend ton glycolether. Ook het personeel dat op de Bayport-site werkt, gaat over naar Ineos. Ineos is een belangrijke speler in ethyleenoxide en derivaten op de Europese markt en breidt hiermee uit in de VS. De Verenigde Staten is ‘s werelds grootste markt voor ethyleenoxide. De business is tevens complementair aan de bestaande productiefaciliteit voor ethanolamines in Plaquemine in Louisiana, aldus Ineos.

Met de transactie is een bedrag van 700 miljoen euro gemoeid. De verwachting is dat deze in het tweede kwartaal van 2024 wordt afgerond, na voltooiing van het geplande onderhoud aan de faciliteit.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl