PEF garen

Pangaia wil PEF Avantium inzetten voor duurzame kledingcollectie

Pangaia heeft een overeenkomst gesloten met Avantium voor de afname van het plantaardige en recyclebare materiaal PEF. De Britse onderneming wil dit materiaal gebruiken in haar kledingcollectie.

Pangaia is een innovatief bedrijf in de materialen- en mode-industrie. Het bedrijf wil in de toekomst zo veel mogelijk gebruik maken van hernieuwbare grondstoffen. Polyethyleenfuranoaat (PEF) is een plantaardig polymeer, dat in veel verschillende producten kan worden toegepast als alternatief voor PET. Het afgelopen jaar heeft Avantium zich meer gericht op de ontwikkeling van PEF voor vezels en garens, die gebruikt kunnen worden in verschillende toepassingen waaronder mode.

PEF wordt gemaakt van FDCA (furaandicarbonzuur). Avantium bouwt momenteel de eerste commerciƫle faciliteit voor FDCA in Delfzijl. De productie van deze FDCA Flagship plant zal in de tweede helft van 2024 van start gaan.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl