Avantium Albert Heijn overeenkomst

Albert Heijn gaat vruchtensappen in PEF-flessen Avantium leveren

Albert Heijn gaat PEF (polyethyleen furanoaat) van Avantium gebruiken voor verpakkingen. Refresco, dat vruchtensappen voor de supermarktketen produceert, introduceert een nieuwe fles voor vruchtensap gemaakt uit het circulaire materiaal. Albert Heijn is hiermee de eerste supermarktketen die PEF gebruikt voor verpakkingen van producten van het huismerk.

Avantium bouwt momenteel in Delfzijl ’s werelds eerste commerciële fabriek voor 5 kiloton FDCA (furaandicarbonzuur), de belangrijkste bouwsteen voor PEF, waarvan de commerciële productie naar verwachting in de tweede helft van 2024 van start zal gaan. Daarna zal de productie van PEF verder worden opgeschaald naar fabrieken van 100 kiloton en meer voor grootschalige productie van FDCA en PEF via technologielicenties.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl