Impala koopt HES Hartel Terminal

Impala Terminals koopt Hartel Tank Terminal

Impala Terminals Group, een internationaal infrastructuur- en logistiekbedrijf, kondigt de aankoop van de HES Hartel Tank Terminal aan. De terminal werd in januari failliet verklaard, nadat de bouw meerdere malen vertraging opgelopen had.

Impala Terminals heeft de terminal via een veilingproces gekocht. Het bedrijf verwacht de transactie de komende dagen af te ronden. Impala Terminals geeft de site direct een nieuwe naam: ‘Impala Energy Infrastructure Nederland’. Uiteindelijk moet de terminal een opslagcapaciteit voor vloeibare energieproducten van 1,3 miljoen kubieke meter krijgen, verdeeld over 50 opslagtanks. Ook zijn aanlegplaatsen voor het laden van schepen tot VLCC-formaat en negen barge-stijgers voorzien.

Investeren

Voor het zover is, zal Impala in de terminal moeten investeren om deze af te bouwen. Het bedrijf verwacht tussen de 90 en 100 miljoen te investeren. Als de terminal is afgerond, zal deze werkgelegenheid bieden aan 70 personen. Impala zet in op maximale flexibiliteit voor gebruikers en de mogelijkheid om een verscheidenheid aan biobrandstofproducten op te slaan.

De bouw van de HES Hartel Tank Terminal ligt sinds december 2022 stil na een aantal tegenslagen. In januari volgde een faillissement, gevolgd door het veilingproces.

Niet voltooide HES Terminal Maasvlakte vraagt surseance van betaling aan

Update: HES Hartel-terminal failliet verklaard

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl