Lees Petrochem 5 nu tijdelijk online

De Europese overheden lijken wakker te worden. Als nu niets gebeurt, dan lijkt een de-industrialisatie van Europa aanstaande en belandt de chemische industrie in onstuimiger weer dan ooit. Toch is daarnaast enige introspectie nodig. Chemiebedrijven moeten ook zelf in beweging komen, vinden Marco Mensink en Frans Stokman van Cefic. ‘Het is echt belangrijk om ook eens de eerste te zijn.’ Lees het interview met hen in Petrochem 5.

En net als andere chemieclusters in Europa heeft ook Antwerpen te maken met hoge energieprijzen en strengere wet- en regelgeving ten aanzien van het milieu, wat de concurrentiepositie onder druk zet. Desondanks is er ruimte voor groei, dankzij de nabijheid van en verwevenheid tussen de chemiebedrijven in het cluster. Dit vormt een goed ecosysteem voor nieuwe ontwikkelingen.

Lees verder in deze editie over Dragons’ Den of Transition 2023, een inspirerend onderdeel van de European Industry & Energy Summit. De industriële transformatie heeft innovaties nodig om duurzame energie en grondstoffen betrouwbaar en betaalbaar te houden. Welke baanbrekende innovaties kunnen een duwtje in de rug gebruiken om tot bloei te komen? We stellen de innovators voor die 8 december in Antwerpen hun hulpvraag op het podium brengen.

Lees er meer over in het decembernummer van Petrochem. In papieren vorm binnenkort op de mat maar nu tijdelijk online al door te bladeren.

 

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl