Circularity

SHV Energy richt zich op bioLPG via nieuwe business unit

SHV Energy heeft via haar nieuwe business unit Futuria Fuels een overeenkomst gesloten met de Japanse partijen Furukawa Electric en Astomos Energy Corporation voor de ontwikkeling van bioLPG-productie uit CO2 en methaan uit mest. Het samenwerkingsverband gaat het proces en de katalysatoren voor dit proces verder ontwikkelen en opschalen.

De drie partijen willen uiteindelijk meerdere installaties voor de productie van bioLPG realiseren. De basis van het proces is ontwikkeld door Furukawa Electric. Het proces richt zich op de omzetting van biogas uit mest in LPG. Furukawa ontwikkelde een specifieke technologie om metaalkatalysatoren te immobiliseren.

In deze eerste fase doen de partijen een technisch economische analyse en voeren ze verdere laboratoriumtests uit. Ook wordt het proces verder ontwikkeld.

Futuria Fuels is specifiek opgericht met het oog op de ontwikkeling van duurzame brandstoffen, waaronder bioLPG en rDME.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl