Samenwerking Solvay Carester

Solvay wil samen met Franse sectorgenoot Europese hub voor zeldzame aardmaterialen

Solvay en de Franse onderneming Carester gaan samenwerken op het gebied van zeldzame aardmetalen voor de productie van permanente magneten in Europa. Beide bedrijven zijn al actief op dit gebied, waarbij Solvay met name industriële en operationele kennis inbrengt en Carester expertise op het gebied van recycling van de materialen en de upstream markt.

Solvay en Carester zien een groeiende markt voor permanente magneten op basis van zeldzame aardmetalen vanwege de snelle groei van de markt voor elektrische auto’s, windenergie en elektronica. Momenteel is China dominant op het gebied van het zuiveren van zeldzame aardmetalen. Solvay richtte in 2022 een hub voor deze materialen in La Rochelle in Frankrijk op om de Europese zelfvoorzienendheid hiervoor te versterken.

Carester ontwikkelt het zogeheten Caremag industriële project in Lacq in Frankrijk. Op deze locatie richt het bedrijf zich op de recycling van magneten en de extractie van zware zeldzame aardmetalen uit geconcentreerde grondstoffen uit de mijnbouw. Hiertoe past het een innovatief, schoon en energie-efficiënt proces

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl