Investering circulaire economie Evonik

Evonik wil in 2030 een miljard euro omzet uit circulaire activiteiten

Evonik gaat haar circulaire activiteiten flink uitbreiden. Het bedrijf wil dat deze activiteiten vanaf 2030 minimaal een miljard euro bijdragen aan de omzet.

Aan de ene kant wil Evonik haar activiteiten op het gebied van additieven en speciaalchemicaliën voor de circulaire economie uitbreiden. Aan de andere kant wil het bedrijf zelf meer gebruik maken van gerecyclede grondstoffen en materialen die niet van fossiele oorsprong zijn. Zo zet het bijvoorbeeld in op de chemische recycling van PET-afvalstromen die niet mechanisch gerecycled kunnen worden. Ook ontwikkelt het bedrijf technologie voor het gebruik van CO2 en biobased materialen als grondstof.

Alle waardeketens

Evonik heeft haar circulaire activiteiten gebundeld in het Circular Economy Program. In 2020 lanceerde het bedrijf al het Global Circular Plastics Program. Over 2022 lag de extra omzet uit dit programma al boven de dertig miljoen euro. Het nieuwe Circular Economy Program vervangt dit programma en richt zich op alle waardeketens, niet alleen die van plastic.

Beeld: Evonik Industries AG

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl