Koole breidt uit

Koole breidt Maastank-terminal uit

Koole Terminals breidt haar Maastank-terminal uit met dertien nieuwe opslagtanks. De nieuwe Tank Pit 8 krijgt een totale opslagcapaciteit van 29 duizend kubieke meter. De totale opslagcapaciteit van de Maastank-terminal groeit hiermee naar 116 duizend kubieke meter.

Met de uitbreiding van de terminal, wil Koole meer richten op de opslag van hernieuwbare grondstoffen. De terminals van Koole zijn van oudsher veel gebruikt voor de opslag van onder andere plantaardige olie. Op de Maastank-terminal richt Koole zich met name op opslag van voedingsmiddelen, diervoeder- en technische producten. Het bedrijf denkt extra personeel nodig te hebben na de uitbreiding.

De investeringsbeslissing voor het project werd in het eerste kwartaal van 2022 genomen. De werkzaamheden startten net voor de zomer van dit jaar en de verwachting is dat ze in januari 2024 in gebruik kunnen worden genomen.

Zodra Tank Pit 8 in gebruik is genomen, vangt het bedrijf aan met de bouw van Tank Pit 9. Deze uitbreiding behelst ook een verlenging van het dok, zodat er twee zeeschepen en twee binnevaartschepen tegelijkertijd kunnen laden en lossen.

Foto: Van der Kloet Fotografie & Videoproducties.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl