Lees Petrochem 4 nu tijdelijk online

Sinds april dit jaar is Jacotte Brokken een bekend gezicht op de Vlaamse televisie, als weervrouw bij de VRT. Een scheikundige in het dagelijkse spotlicht. Geen reuzenstap overigens: ‘Het weer wordt bepaald door fysische en chemische processen.’ En er is ook een verband tussen de chemische industrie en het klimaat. Als presentator van EIES23 in december is ze vooral geïnte resseerd in de oplossingen die de industrie kan bieden voor Klimaatuitdagingen. Lees het interview met Jacotte in Petrochem 4.

Lees verder in deze editie over de grensoverschrijdende samenwerking tussen de industriële clusters in de regio’s Zeeland en Gent. Ruim vijf jaar geleden gingen hun havenbedrijven samen in North Sea Port. Met veel focus op de procesindustrie. En de ambities op het vlak van industriële transformatie lijken steviger dan ooit. Van groene ammoniak tot chemische bouwstenen uit CO2.

En Waterstofproductie op gigawatt-schaal is nodig om processen in de chemische industrie te verduurzamen. Daarbij is niet alleen veel energie nodig maar gaat bijvoorbeeld ook ruimte een belangrijke rol spelen. Daarom wil HyCC met het Djewels-pro ject – een 20 MW elektrolyzer op Chemie Park Delfzijl – ervaring opdoen met nieuwe technologie: traditionele alkaline, maar wel onder druk en met hogere stroomdichtheid. ‘We zien de grote potentie van een compacte, energie-efficiënte en snel regelbare fabriek’, zegt Joost Sandberg van HyCC.

Lees er meer over in het oktobernummer van Petrochem. In papieren vorm binnenkort op de mat maar nu tijdelijk online al door te bladeren.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl