Haven Antwerpen

Fluxys richt met partners CO2-netbeheerder op

Fluxys Belgium, Pipelink, Socofe en SFPIM hebben samen een CO2-netbeheerder opgericht. Deze nieuw opgerichte organisatie, ‘Fluxys c-grid’, is bedoeld om de CCUS-activiteiten in België en over de grenzen gecoördineerd aan te pakken.

Fluxys c-grid heeft zowel een regionale als een internationale focus. Het heeft de ambitie om de lokale industrie te ondersteunen bij transitie-inspanningen op het gebied van CO2 en zorgt tevens voor een interconnectie met exportinfrastructuur en aangrenzende infrastructuur in buurlanden. Op deze manier zijn (grote) transitvolumes mogelijk via een CO2-backbone.

Fluxys c-grid wordt opgericht als een dochteronderneming van Fluxys Belgium die een meerderheidsaandeel van 77,5% heeft. Pipelink en Socofe hebben elk 10% en SFPIM neemt een deelneming van 2,5% in Fluxys c-grid.

Fluxys wil de industrie in België en de buurlanden tegen 2030 een CO2-transportcapaciteit van 30 Mton bieden.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl