Vopak verkoopt Rotterdamse chemieterminals

Vopak heeft een overeenkomst gesloten met Infracapital over de verkoop van haar drie chemieterminals in Rotterdam (Botlek, TTR en Chemiehaven). Infracapital betaalt 407 miljoen euro voor de terminals die een gezamenlijke capaciteit hebben van 1,4 miljoen kubieke meter.

De verkoop van de drie terminals past in de strategie die Vopak in februari aankondigde. Het bedrijf wil de financiële prestaties van haar portfolio verbeteren. Daarbij wil het bedrijf actiever worden in de gas -op en -overslag en industriële operaties. Daarbij wil het versneld investeren in nieuwe energiedragers. Het bedrijf stelde in haar ‘Shaping the Future’ strategie tegen 2030 een miljard euro in te willen investeren in industriële en gasinfrastructuur. Ook wil het in dezelfde tijdspanne een miljard euro investeren in infrastructuur voor nieuwe energievormen.

Infracapital is gespecialiseerd in investeringen in de infrastructuur-sector. Voor de transaxtie kan worden afgerond, zal het bedrijf in overleg gaan met vakbonden en andere betrokkenen. Het bedrijf verwacht de overname voor het einde van het jaar af te ronden.

Foto: Vopak

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl