ineos Antwerp Lillo

Ineos investeert in waterstofboiler op Inovyn-site Antwerpen

Ineos investeert in de bouw van een waterstofboiler op haar site in Antwerpen. In de chloorfabriek van Ineos-dochter Inovyn komt waterstof vrij als bijproduct. Het bedrijf wil deze waterstof nu zelf gaan gebruiken om stoom te produceren. Tot nu toe bleef een derde van het geproduceerde waterstof onbenut.

Inovyn heeft een vergunningaanvraag gedaan voor de bouw van de waterstofboiler, waarmee een investering van zo’n tien miljoen euro gemoeid is. De boiler zou voor het einde van 2024 in gebruik moeten worden genomen. De boiler krijgt een vermogen van 22 MW en kan hiermee zo’n 25 ton stoom per uur produceren. Hiermee voorziet het bedrijf in 65 procent van de stoombehoefte.

Dit project staat overigens volledig los van het miljardenproject Project One

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl