Shell pyrolyse-olie-upgrader

Hart nieuwe Plastics to Chemicals fabriek Shell naar Moerdijk verscheept

Shell bouwt op haar Chemicals Park in Moerdijk een nieuwe pyrolyse-olie-upgrader. De bouw van de installatie vordert gestaag. Vorige week is de prefab module bij HSM Offshore in Schiedam afgeladen en vervolgens naar Moerdijk verscheept. Deze module vormt het hart van de toekomstige plastic recycle unit.

De nieuwe fabriek kan de kwaliteit van pyrolyse-olie, geproduceerd uit moeilijk te recyclen plastic afval verbeteren en omzetten in chemische grondstoffen. De installatie is naar verwachting in 2024 operationeel.

Plastics to Chemicals project Shell Chemicals Park Moerdijk

Plastics to Chemicals project Shell Chemicals Park Moerdijk

Foto’s: Shell Chemicals Park Moerdijk

Oud Shell kantoor Moerdijk maakt plaats voor pyrolyse-olie-upgrader

Eerste paal pyrolyse-oliefabriek Shell Moerdijk de grond in

Nieuwe circulaire fabriek als opstap naar CO2-neutraal Shell Moerdijk

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl