Circularity

Braskem en SCG Chemicals richten joint venture op in Thailand

Braskem, wereldmarktleider in de productie van biobased plastics en SCG Chemicals, een toonaangevend petrochemische speler in Thailand en Zuidoost-Azië, hebben een joint venture opgericht onder de naam Braskem Siam Company Limited. De samenwerking is onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteit en een definitieve investeringsbeslissing door de partners.

Het doel van deze samenwerking is om bio-ethyleen te produceren uit dehydratie van bio-ethanol en om Braskems I’m green™ biobased polyethyleen te commercialiseren. Hiervoor wordt de EtE EverGreen™-technologie gebruikt.

De fabriek die bio-based polyethyleen gaat produceren, is de eerste in zijn soort buiten Brazilië. De nieuwe fabriek in Map Ta Phut, Rayong, Thailand, zal de huidige capaciteit van Braskems I’m green™ biobased polyethyleen bijna verdubbelen. In Azië groeit de vraag naar duurzame producten in een hoog tempo.

I’m green™ biobased polyethyleen is een kunststof gemaakt van ethanol dat wordt geproduceerd uit suikerriet. Deze duurzaam gewonnen, hernieuwbare grondstof vervangt traditionele fossiele grondstoffen die worden gebruikt voor kunststoffen, zoals nafta uit olie. I’m green™ bio-based polyethyleen wordt gebruikt in verschillende producten, waaronder voedsel- en drankverpakkingen, producten voor persoonlijke en huishoudelijke verzorging, speelgoed, huishoudelijke artikelen en plastic zakken. Net als ‘regulier’ polyethyleen kan deze duurzame kunststof mechanisch of chemisch gerecycled worden.

 

Delen:

monique@industrielinqs.nl