X-Press Feeders gaat groene methanol bunkeren bij OCI Global in Rotterdam

OCI Global en X-Press Feeders hebben een overeenkomst gesloten om de nieuwe schepen van de rederij uit Singapore in Rotterdam te bunkeren met groene methanol. Het Nederlandse bedrijf OCI is de grootste producent van groene methanol.

Het is de verwachting dat in het tweede kwartaal van 2024 het eerste nieuwe schip van X-Press Feeders in Rotterdam arriveert. Het gaat om een hybride schip dat op twee verschillende soorten brandstof kan varen. In totaal heeft de rederij veertien van dit soort schepen in bestelling.

Eerder al sloot OCI een contract af met Maersk voor het bunkeren van het eerste containerschip van de rederij dat op groene methanol gaat varen. Dit schip wordt op 26 augustus in de Rotterdamse haven verwacht.

Havenbedrijf Rotterdam juicht deze nieuwe overeenkomst tussen OCI Global (OCI) en X-Press Feeders toe omdat het past in het streven van het Havenbedrijf naar een CO2-neutrale haven.

Eerder dit jaar sloot OCI een overeenkomst met Unibarge. Dit Nederlands-Zwitsers bedrijf is gespecialiseerd in de binnentankvaart en past momenteel een bunkerschip aan om namens OCI groene methanol te kunnen leveren als brandstof aan de scheepvaart. OCI wil na Rotterdam ook in andere havens groene methanol leveren aan de scheepvaart.

Delen:

monique@industrielinqs.nl