Plug & Abandonment unit bij het verwijderen oude putten NAM

NAM rondt opruimcampagne oude putten Noord-Nederland af

Ruim drie jaar geleden startte NAM met het opruimen van 76 putten op 35 locaties in Groningen, Drenthe en Overijssel. Eind maart is de campagne afgerond. NAM ontwierp voor deze werkzaamheden een speciale opruimtoren om de doorlooptijd te versnellen.

Naast de 76 putten werd ook meer dan 150 km aan productiebuizen en 550 km boorpijp verwijderd. Een aantal locaties, waar de opruimtoren de putten heeft verwijderd, zijn inmiddels schoongemaakt. Deze voormalige gaslocaties gaan nu terug naar de landeigenaar of worden ingezet in het kader van de energietransitie als energy hub. Op een later moment is er weer een opruimcampagne.

Plug & Abandonment unit bij het verwijderen oude putten NAM

Foto NAM: Plug & Abandonment unit bij het verwijderen oude putten NAM

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl