Uitbreiding PAO-productie Chevron Phillips

Chevron Phillips Chemical breidt PAO-fabriek Beringen uit

Vandaag is Chevron Phillips Chemical officieel gestart met de uitbreiding van haar fabriek voor polyalfa-olefines (PAO) in het Belgische Beringen. Met de uitbreiding is een ‘significante’ investering gemoeid. Het bedrijf besloot tot de uitbreiding in antwoord op de groeiende vraag naar PAO-producten.

Op de site in Beringen worden al meer dan dertig jaar PAO’s geproduceerd. Deze stoffen worden toegepast in onder andere smeermiddelen en vetten voor de automobiel- en andere industriële sectoren. Ook vinden deze stoffen toepassing in elektrische voertuigen, windmolens en als warmteoverdrachtsvloeistof. Chevron Phillips Chemical heeft ook een PAO-fabriek in Baytown, Texas.

Het bedrijf geeft aan dat met dit uitbreidingsproject ongeveer 20 fulltime banen in de regio oplevert. Daarnaast zijn honderden werknemers betrokken bij de bouw of zijn indirect werkzaam voor het project.

Met de uitbreiding wordt de PAO-productiecapaciteit in België verdubbeld tot 120.000 MT/jaar. Het is de bedoeling dat de fabriek in 2024 wordt opgestart.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl