Porvoo Raffinaderij

Neste wil Finse raffinaderij circulair maken

Het Finse bedrijf Neste voert een strategische studie uit om haar raffinaderij in Porvoo in Finland om te vormen tot een hernieuwbare en circulaire site. De onderneming wil er vanaf 2030 stoppen met de raffinage van aardolie.

Het bedrijf wil dit bereiken door bestaande installaties aan te passen. In de eerste fase zal Neste naast ruwe olie hernieuwbare en circulaire grondstoffen toepassen in het raffinageproces. Daarna zullen de bestaande installatie worden gemoderniseerd. Neste schat de potentiƫle capaciteit voor de productie van hernieuwbare producten tussen de 2 en 4 miljoen ton per jaar. De onderneming onderzoekt ook de mogelijkheden voor groene waterstof in haar raffinaderij van Porvoo.

Investeringen

Neste verklaart dat als de transformatie van de site wordt doorgezet, hier het komende decennium grote investeringen voor nodig zijn. Het bedrijf zal deze gefaseerd aankondigen.

Neste heeft ook een raffinaderij op de Maasvlakte in Rotterdam.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl